Ar galiu perkelti savo numerį į ARENA mobile, jei sutartis su dabartiniu operatoriumi dar nesibaigė? Kokios bus netesybos?

Abonento numeris visuomet priklauso abonentui, ir Jūs turite pilną teisę savo numerį betkada perkelti pas kitą operatorių, tačiau nevertėtų pamiršti prisiimtų įsipareigojimų užsakant planą iš operatoriaus.

Jeigu iš operatoriaus esate užsisakę planą, kurio trumpiausias naudojimosi paslaugomis laikotarpis (sutarties terminas) nėra pasibaigęs - gali būti, kad dabartinis operatorius paprašys grąžinti suteiktas nuolaidas planui (sumokėti netesybas). Konkreti netesybų suma, kurią reikės sumokėti operatoriui nutraukiant sutartį anksčiau laiko pagal RRT nustatytą tvarką - visuomet apskaičiuojama pagal formulę: imamas mažesnysis skaičius iš dviejų skaičių:

  • suteiktų nuolaidų už paslaugas suma, skaičiuojant nuo sutarties nutraukimo momento atgal iki sutarties sudarymo/pratęsimo;

  • arba sutartas abonementinis mėnesinis mokestis nuo sutarties nutraukimo momento pirmyn iki sutarties termino pabaigos.

Pastaba: kartais operatorių vadybininkai, kai vartotojas pasiteirauja apie galimas netesybas - neužsimena apie RRT reikalavimą netesybas skaičiuojant visuomet imti mažesnį skaičių iš dviejų, todėl pravartu šiuo klausimu turėti savo nuomonę o ne aklai tikėti, ką sako operatoriaus vadybininkai.

Kitas aspektas - nutraukiant sutartį su dabartiniu operatoriumi - dažnai kartu nutrūksta ir paimtos išsimokėtinai įrangos sutartis.

Ar šis atsakymas padėjo jums?